STAR WARS GALAXY OF HEROES

SRB Bounty Hunters

HOME   KALENDAR   KUĆA
SLAVNIH
  SITH REJD    GILD TOKENI   TERRITORY BATTLES   LOGIN   ENG

 

GILD TOKENI

 

Pregled nedeljnih gild aktivnosti

 

   |    PON  |   UTO   |   SRE   |     ČET      |     PET      |     SUB     |     NED    |       
Cantina
Energy
Light
Side
Battles
Galactic
War
Hard
Mode
Battles
Daily
Challenges
Dark
Side
Battles
PvP
Attempts
Cantina
Energy

 

Kako zaraditi 1000 gild tokena više u toku nedelje mimo rejdova, bez ijednog potrošenog dinara ili kristala?

 

Da li biste voleli da zaradite po 1000 guild tokena nedeljno, a da ne morate raditi nista drugo nego samo kliktati po igrici? Ček, ček, pa već ionako klikćete! Ako je odgovor na postavljeno pitanje potvrdan, onda pročitajte pažljivo kako da to ostvarite. Postoje četiri jednostavna pravila.

 1. Ili svi, ili niko.
  Da bi ova strategija uspela, potrebno je da se angažuje bar 80% guilda, odnosno 40 igrača. Ima nas 50, ali će to, posebno u početku, biti teško zbog verovatnog nepoštovanja pravila #2. Ipak, nadam se da ćete vremenom uvideti korist od ovakvog pristupa jer ćemo SVI DOBITI ISTE I MAKSIMALNE NAGRADE. Suština je u sledećem: visina nagrade mnogo više zavisi od toga koji TIER nagrada samo uzeli, nego da li ste prvi ili trideseti na listi. Uz malo kolegijalnosti, svi ćemo, zapravo, deliti prvo mesto.
   
 2. Treba potisnuti tradicionalnu balkansku pohlepu, sebičnost, tvrdoglavost, skepticizam, primitivizam i sujeverje.
  OK, možda sam malo preterao, ali pre nego što objasnim detalje, odmah da sprečim komentare tipa "Da, ali ja želim..." ili "Meni je važnije ovo ili ono...". NIJE ISTINA. To je samo pohlepni rezon sebičnog uskogrudog smrada koji ne zaslužuje da se zove članom SRB Bounty Huntersa. U ovoj igrici veoma su bitni retka oprema i retki šardovi likova kojih ima samo u gild šopu. Pri tome, NE TREBA NIČEG DA SE ODRIČETE. Dobićete sve svoje dnevne isplate, nagrade, bonuse, kao i inače. Ali morate biti STRPLJIVI jer ih samo nećete dobiti ODMAH, već nekoliko sati KASNIJE! To treba uraditi kako zbog sebe, tako i zbog svih ostalih. Oni koji ne budu učestovali, neka se ne nadaju ničem dobrom.
   
 3. Pratite dnevna obaveštenja i najave da biste se na vreme podsetili.
  Svaki put kada počinje "opasnost" da zbrzate i alavo pokupite neku sitnu nagradicu, a time i ugrozite ceo plan, biće poslato obaveštenje koje će vas upozoriti da budete strpljivi.
   
 4. Učešće je dobrovoljno, ali će se voditi računa ko doprinosi, a ko ne.
  Niko vas ne može i neće silom terati da ovo radite. Samo se nadamo da imate dovoljno zdravog razuma i da ćete shvatiti kako je ovo u svačijem, pa eto i u vašem interesu. Izostajanje iz nekog od poduhvata neće biti sankcionisano izbacivanje. Ali oni koji ne budu doprinosili nikada ili to budu činili veoma retko, neće dobijati opremu u donacijama, neka se ne nadaju savetima i odgovorima na pitanja i neka ne računaju na bilo kakvu drugu pomoć. Na kraju, indeks vašeg ukupnog doprinosa svim aktivnostima, pa i ovoj, može se odraziti i na odluku da vas zamenimo nekim manje tvrdoglavim Srbinom iz drugog gilda, pa bio on i slabije rangiran.

Svi znamo da se jednom dnevno, negde od 17:30 do 19:30, u zavisnosti od servera na kome igrate i letnjeg tj. zimskog računanja vremena, isplaćuju nagrade za gild aktivnosti. Postoji sedam tipova zadataka i većina zahteva ulaganje resursa kao što je energija, a to znači trošenje kristala, pa samim tim i novaca. U najboljem slučaju, morate se odreći nekih drugih prioriteta ako ćete ispoštovati baš svaki zadatak do maksimuma. Međutim, postoje i tri dnevna zadatka koja to ne zahtevaju, a to su Galactic War Nodes, Daily Challenges i PvP. Svi oni se ubrajaju u još nešto, a to su Daily Activities nagrade, koje nemaju nikakve veze sa Guild Activity nagradama. Dnevne nagrade se isplaćuju kada i ako ispunite sve one sitne zadačiće, koji su svaki dan isti. To međutim nikako ne znači da su ove aktivnosti međusobno suprotstavljene ili isključive. Naprotiv, sve se može postići sa malo koordinacije.

Ovo su daily activities:

A ovo guild activities:

Ono o čemu malo Vas vodi računa jeste da nije bitno da li ste u guild activities prvi ili petnaesti, već koji je TIER nagrada koji se dobijaju. Pogledajte gornju sliku sa leve strane. Ako nas dovoljno doprinese ovoj aktivnosti, napreduje se na sledeći viši TIER gde su nagrade znatno veće. Čak i ako ste prvi, a TIER nagrada je I, dobijate 0 tokena! A ako ste trideseti, a TIER je V ili VI dobijate više tokena nego prvoplasirani u TIER III ili IV.

Ideja koju Vam predlažemo je da 3 puta nedeljno svi budemo prvi, ali u TIER VII kategoriji. Time su svi na maksimalnom dobitku, ali i svi moraju doprineti (pravilo #1).

 

Prvih 350 - Galactic War Nodes (cilj: 600 nodova)

Borba za tokene počinje sa dnevnim resetom u noći između nedelje i ponedeljka. Jedan od dnevnih zadataka je "Embark on a galactic war". Primetite da se od vas ne traži da završite gw, čak ni da odigrate jedan ceo nod, već samo da ga započnete. Dakle, restartujte gw od nedelje i samo uđite u prvu bitku i odmah se povucite bez ispaljenog metka. Odbrojaće vam se da ste tu aktivnost razdužili, a neće potrošiti nijedan nod iz gw-a.

U noći između ponedeljka i utorka NEMOJTE RESTARTOVATI GW. Samo uđite u onaj od ponedeljka u prvi nod i odmah izađite, bez ispaljenog metka. Ne, on se nije završio sa dnevnim restartom i još uvek traje. U utorak predveče sledi isplata guild tokena za prethodnu aktivnost (light side battles). Čim Galactic War Nodes počnu da se broje, završite gw od ponedeljka (onoliko nodova koliko možete). Zatim odmah iskoristite RESTART i pokrenite gw od utorka koji je bio na čekanju. Ovo morate uraditi pre dnevnog reseta, koji je u noći između utorka i srede. Nakon reseta, restartujte gw ponovo i odigrajte ga što pre (svakako pre isplate). Ako ste sve dobro uradili imaćete kompletiranih 36 nodova i bićete prvi. Ali nećete biti jedini. Bože daj pameti ovim mojim saigračima, biće još nas 40-tak koji ćemo deliti to prvo mesto:

Čestitam! U sredu smo svi zaradili svojih 350 gild tokena zato što nismo bili skeptični, sebični i tvrdoglavi (pravilo #2).

Rekapitulacija: primetite da se niste odrekli ničega. Sve dnevne nagrade ste pokupili na vreme i odigrali ste tri gw-a za tri dana. Samo ste bili mudri i strpljivi i to je nagrađeno. Jasno je, takođe, da gw nije uvek moguće odigrati do kraja, jer nekad bude pretežak. Doprinesite koliko možete i biće OK. Nemojte se nervirati, jer ni najbolji igrači ne završe uvek gw. Kad igrica ne da, onda ne da! Čak i da niko ne pređe svih mogućih 36 nodova, TIER VII se dostiže sa 600. Na 40 igrača to znači da je dovoljno da svako pređe 15, pa možete kalkulisati ako želite, ali verovatno nećete biti prvi!!!

 

Još 300 - Daily Challenges (cilj: 375 čelendža)

Ovo su najlakši gild tokeni koje možemo zaraditi. Iz nekog misterioznog razloga mnogi to ne odrade kako treba, pa su nagrade mizerne. Ali ovde smo da to promenimo. Skupljanje počinje u četvrtak, nakon dnevnog restarta u noći između srede i četvrtka. Jednostavno treba samo biti strpljiv i to je sve. Šta treba uraditi? Jednostavno, NEMOJTE završiti nijedan Challenge pre isplate, a ima ih tri koji se broje:

    

Dakle, dva su redovna i jedan je u floti. Ne brinite se za dnevnu nagradu. Dobićete je, samo malo kasnije. Nakon isplate guild tokena za prethodnu aktivnost (Hard Mode Battles), završite sve čelendže i pokupite dnevnu nagradu. Maksimum je 10 čelendža u četvrtak (3x Training Droids, 5x STR Gear i 2x Ship Ability Materials).

Nakon dnevnog reseta u noći između četvrtka i petka, završite sve preostale čelendže. To je još 10 komada. Svi treba da završimo na istom prvom mestu sa 20 kompletiranih čelendža.

Čestitam! Još 300 gild tokena.

Rekapitulacija: primetite da se ponovo niste odrekli ničega. Sve dnevne nagrade ste pokupili na vreme i odigrali ste sve čelendže. Samo ste bili mudri i strpljivi i to je ponovo nagrađeno. 375 čelendža na 40-tak igrača je manje od 10 čelendža za dva dana, pa TIER VII nije uopšte teško postići i bez kooridnacije celog gilda.

 

Još 350 - PvP attempts (cilj: 500 PvP pokušaja)

OK. Sećate se kako sam vam obećao da se ničega neće morati odreći. E pa, ovde ću malo prekršiti svoju reč. Ovih poslednjih 300-tinak guild tokena će za neke biti malecna žrtva u smislu da jednom nedeljno neće biti baš visoko plasirani u areni. Ali to važi samo za neke igrače koji igraju na nekih suludum serverima. Pa čak i za njih to je zapravo samo umanjenje arena nagrade za 25 kristala i 25 arena tokena u zamenu za 350 guild tokena. Vremenom će naučiti da to cene i videće da sam u pravu. Ostali neće imati nikakvu žrtvu, osim strpljenja.

Borba za tokene počinje u subotu, nakon dnevnog reseta u noći između subote i petka. Kao i obično od vas se očekuje da nešto NE uradite. A to je da NE odigrate nijedan PvP u Squad Areni. Fleet Arena se, iz nekog razloga ne računa, pa tu jednu borbu u Fleet Areni možete odraditi kad god. Za dnevnu nagradu potrebna su 2 PvP pokušaja, ali vi ih čuvajte svih 5 do predveče, jer će vam tako doneti mnogo više. Čekajte dnevnu isplatu guild tokena za prethodnu aktivnost (Dark Side Battles) i tek onda odigrajte svih 5 borbi u Squad Areni. Ako to nikako ne dolazi u obzir i baš morate da potrošite pokušaje u areni, onda doprinesite koliko možete.

Nakon reseta u noći između subote i nedelje, odigrajte još 5 arena bitaka i čekajte isplatu. Ako je sve odrađeno po planu, svi ćemo biti prvi sa po 10 kompletiranih PvP pokušaja.

Odlično! Ne samo da smo svi dobili još po 350 gild tokena, nego smo dokazali da mi Balkanci umemo strateški da razmišljamo, a ne samo da vodimo računa o svom trenutnom interesu.

Rekapitulacija: primetite da će se samo neki igrači morati jednom nedeljno odreći 25 kristala i 25 arena tokena. Ali dobitak je svakako mnogo veći. I to ne samo za vas, nego za sve (pravila #1 i #2 zajedno). Ne očekujem da će se svi ovoga baš striktno držati, jer je u balkanskoj krvi skriven oportunizam ("samo se vi braćo žrtvujte, meni je dobro i ovako"). Međutim, oni mudriji i vredniji će brzo otkriti prednosti ovakvog pristupa. Većini će ostati dovoljno vremena (30 min) da odigraju bar 3 od ovih 5 borbi u areni pre nego što dođe isplata u areni. To znači da, za njih, zapravo i nema odricanja. Sve se igra i dobija u fulu. Da bi se postigao tier VII treba svih 50 igrača da sačuvaju svih 10 borbi, pa je ovo u domenu teorije. Ipak nije mi jasno zašto velik broj igrača ima 0 i samo 1 borbu u areni, pa nikada ne stignemo čak ni do TIER IV nagrade!?

 

* Ovde nije kraj, jer postoje još četiri aktivnosti nedeljno na kojima možete pokupiti barem još toliko novaca. Međutim, nerealno je da tim aktivnostima koordiniramo, jer svako od nas ima različite mogućnosti da doprinese, pa za Cantina Energy, Hard Mod Battles, Light i Dark Side Battles ostavljamo slobodono da doprinese koliko ko ima vremena i mogućnosti.

** Stvarna količina gild tokena zavisi od broja prvoplasiranih. Nažalost, što nas je više, to su nagrade malo niže. Ali i dalje su bolje na TIER VII nego na nižim nivoima.

*** Za sve gde piše "srpski/Srbi ili balkanski/Balkan" itd. u negativnom kontekstu, slobodno dopišite bilo koji narod ili narodnost Evrope ili sveta, ako ćete se tako osećati direktnije prozvani.